Microblading
Boka tid hos Ombre

PHIBROWS Microblading   

så vad är Phibrows MICROBLADING?

 

PhiBrows Microblading är en premium produkt, ett varumärke inom Microblading. Här används en semi-permanent teknik som ger realistiska ögonbryn och en vacker ögonbrynsform med ett naturtroget resultat. Detta är den mest populära metoden av permanent makeup. Det är viktigt att veta att en permanent make up inte ersätter smink utan behandlingen är för ett naturtroget resultat. Är man ute efter sminkeffekt får man räkna med att sminka sig.

Behandling genomförs av en PhiBrows artist som genomgått en gedigen utbildning av en Phibrow Master,  en Master har oftast många års erfarenhet och utbildningar bakom sig. På Ombre utförs behandlingen av Vanessa som är utbildad via Phibrow Academy i Madrid, Spanien. Jag arbetar endast med PhiBrows produkter som är världsledande. Pigmenten har en så kallad ”non-blooming effekt” vilket innebär att färgen kommer aldrig att sprida sig under huden. Våra pigment kommer heller aldrig slå över i rött/orange efter en längre tid, phiBrows är helt fria från tungmetaller, cancer och allergiframkallande ämnen.

Hur går behandlingen till?

Här kan du läsa om behandlingen steg för steg.

Att tänka på före en Phibrow microblading

 • Du bör inte tagit några blodförtunnande mediciner så som: Waran, smärtstillande mm. (Är du osäker om just din medicin är blodförtunnande var vänlig och rådfråga din läkare innan du bokar din behandling.) Retinol/Retin-A måste avbrytas 7 dagar före ingreppet. (Det kommer att få huden att blöda).
 • Undvik Omega-3 en vecka innan
 • Du får inte ha högt blodtryck
 • Du får inte vara gravid
 • Du får inte ha några blodsjukdomar
 • Har du gjort Botox, så måste det ha gått minst 2 veckor innan din bokade behandling
 • Färgar du brynen så måste det gå 2 veckor innan behandlingen 
 • Inte ha utsatt huden för sol de sista 2 veckorna
 • Det får inte finnas utslag/sår i eller runt ögonbrynen
 • Undvik alkohol några dagar innan behandlingen
 • Har du en gammal tatuering eller pigmentering maila oss innan för konsultation
 • Kom gärna osminkad, utvilad och utan stress

Att tänka på efter en Phibrows microblading

Brynen upplevs som extremt mörka de första 7 dagarna men från vecka 2-4 förlorar de ca 40-50% av färgen. Efter fyra veckor är huden helt läkt och inom ca två-tre mån är det lagom att komma på återbesök. På återbesöket kollar man hur mycket pigment som försvunnit och fyller sedan i det som blekts mest.

Har man fet hy så fäster färgen sämre. Är man mycket i solen, badar i saltvatten, badar i klorerat vatten eller svettas kraftigt så bleks det lite snabbare än normalt. Behandlingen hållet olika länge på olika personer. Normalt behövs en påfyllning från ca 10-18 mån. Vissa får fylla på oftare, ungefär var 6e månad.

Efterbehandlingen är 70% av resultatet. Tvätta och smörja är väldigt viktigt. Salva får man med sig innan man går. Extrem viktigt att följa instruktionerna väldigt noga som du får av din terapeut!

Smärta under behandling kan förekomma eftersom hela första rundan måste göras utan bedövning. När vi öppnat upp huden finns bedövning att få om man känner att man behöver. En del tycker att det känns som att plocka ögonbrynen medan andra tycker det känns lite mer.

Undvik alla krämer under de första 7 dagarna (utom de skyddande) och allt smink i ögonbrynsområdet.

Undvik träning som orsakar överdriven svettning, bastu, ansiktsmassage och ångbad.

SKALL UNDVIKAS I 30 DAGAR EFTER EN PHIBROWS MICROBLADING BEHANDLING:
Solexponering ljus (laser) terapi, kemiska peelingar, fruktsyror, microdermabrasion, microneedling, krämer som innehåller regenereringsfaktorer.

Mer information om hur du sköter din Phibrows Microblading efter behandlingen hittar du här.

Du bör alltid undvika laserbehandlingar över det behandlade området under läkningstiden (Fraxel laser, IPL) eftersom de kan förstöra pigmentet och orsaka inflammation. Snabbare blekning av pigment kan hända om du använder antibiotika eller hormonbehandling. Skydda alltid dina ögonbryn från solen genom att använda solskyddsfaktor (inte bara under de första 7 dagarna).

Du är INTE lämplig att göra Phibrows microblading om du är/har

– Gravid
– Har keloider (onormala/grova ärrbildningar)
– Diabetes – behöver godkännande av läkare
– Kemoterapi – behöver kolla med din läkare
– Onormal sårläkning
– Virusinfektion i kroppen
– Epilepsi
– Blödarsjuka
– Blodsjukdomar tex HIV, hepatit, MRSA
– Pacemaker/hjärtproblem
– Organtransplantation
– Psoriasis eller annan hudsjukdom i närheten av ögonbrynen
– Sår finnar utslag i ögonbrynen
– Pågående herpesinfektion
– Sjuk, förkyld, influensa
– Botox i pannan senaste månaden
– Behandlat akne hos läkaren senaste tre månaderna
– Behandlas man med dessa preparat Tretinoin, Differin, Tetralysal, Finacea, Mirvaso eller liknande måste man ha haft ett uppehåll på 6-12 mån innan man gör microblading
– Hjärtsjukdomar över lag, okontrollerat högt blodtryck eller bara allmänt dålig hälsa.

Det finns andra alternativ Idag och det är möjligt att återställa tätheten och forma brynen helt efter dina önskemål med en ögonbrynstransplation. På Akacemedical  i Bromma erbjuder man denna behandling för dig som inte är lämplig för en Microblading.

Prislista Phibrows Microblading

En behandling kan ligga på mellan 2500-6000 kr. Förlita inte dig på billiga behandlare med låga priser då det finns en stor chans att din nya 3d tatuering försvinner och du kastar pengarna i sjön. En kompetens behandlare kommer att ge dig en behandling som är värt pengarna även om det kostar 6000 kr. Gör din research innan du bokar en behandling.
Här hittar du vår prislista.

Före/efterbilder Ögonbryns tatuering

Hur länge håller en ögonbryns tatuering

Beroende på ett antal faktorer:
hudtyp, solexponering, hälsotillstånd, livsstil och touch-up besök.
Däremot om du har blivit korrekt behandlad bör tatueringen hålla 1,5-2 år innan det krävs ett återbesök.

FAQ-Vanligaste frågorna

Hur skiljer det sig PHIBROWS MICROBLADING från en annan microblading?

Alla dessa tatuerings behandlingar är desamma, kosmetisk tatuering, 3d ögonbrynstatuering, Microblading, fedder bryn  och Phibrows Microblading och ingen av de går inte lika djupt ner i huden som en tatuering gör som görs med maskin. När man gör microblading så håller man sig i översta delen av dermis (huden) därför är det inget som varar livet ut och bleks med tiden. Om tatueringen inte försvinner så har behandlaren gått för djupt och eventuellt också skadat huden, en microblading bör hålla ca 1-5 år beroende på hudtyp om man inte underhåller och kan försvinna helt efter det.

Microblading steg för steg

Om du önskar genomföra en Phibrows Microblading behandling hittar ni mig Vanessa på  Västmannagatan 9 i Stockholm.