Microblading
Boka tid hos Ombre

3d ögonbryn  

Vad är 3d ögonbryn?

Vad är 3d ögonbryn? 

Det är också känt som:

Microbladning

3d ögonbryn

Fjädertatuering

Hårlinjestrykning

kosmetisk tatuering

3D-ögonbryn har tagit fart över hela världen under de senaste tre åren. 3D-artister för tatuering av ögonbryn dyker upp överallt och erbjuds av frisörer, nagelsalonger och läkare. Så hur går du tillväga för att välja en professionell 3D-ögonbrynsartist? Svaret är enkelt; gå till en expert.

3D-ögonbryn eller kosmetisk tatuering som det är mer allmänt känt är en semi-permanent makeup-procedur tillgänglig för ögonbryn. 3D-ögonbryns använder ett litet blad för att skära i huden i en ”hårfin” linje och fylls sedan med bläck. Dessa hårfina linjer bildar en rad hårstrån som efterliknar ditt ”riktiga” ögonbrynshår. Dessa efterliknade hårstrån ersätter hår som tappats efter tidigare plockning och kan återställa ögonbrynen till sitt första tillstånd. Men tänk om du inte hade bra ögonbryn till att börja med? Spelar ingen roll. Det spelar ingen roll vilket skick dina bryn är i, kosmetisk tatuering gör det möjligt att uppnå perfektion av brynen.

En bra kandidat för behandlingen är inte nödvändigtvis baserad på hur lite (eller hur mycket) ögonbrynshår du naturligt har – det är mer baserat på din hudtyp. Är din hud superreaktiv och känslig? Har du keratosis pilaris i pannan? Har du för närvarande eller konsekvent handskas med finnar eller cystisk akne runt dina ögonbryn? Om man behandlar korrekt och med erfarenhet behandlare så brukar det gå rätt bra. Dock kan det däremot kräva en extra gång att fylla på istället.

Du kan inte genomföra en behandling om:
– Gravid
– Har keloider (onormala/grova ärrbildningar)
– Diabetes – behöver godkännande av läkare
– Kemoterapi – behöver kolla med din läkare
– Onormal sårläkning
– Virusinfektion i kroppen
– Epilepsi
– Blödarsjuka
– Blodsjukdomar tex HIV, hepatit, MRSA
– Pacemaker/hjärtproblem
– Organtransplantation
– Psoriasis eller annan hudsjukdom i närheten av ögonbrynen
– Sår finnar utslag i ögonbrynen
– Pågående herpesinfektion
– Sjuk, förkyld, influensa
– Botox i pannan senaste månaden
– Behandlat akne hos läkaren senaste tre månaderna
– Behandlas man med dessa preparat Tretinoin, Differin, Tetralysal, Finacea, Mirvaso eller liknande måste man ha haft ett uppehåll på 6-12 mån innan man gör microblading
– Hjärtsjukdomar över lag, okontrollerat högt blodtryck eller bara allmänt dålig hälsa.

 

Ombre
Karlavägen 7
114 24 Stockholm

error: Content is protected !!