Microblading
Boka tid hos Ombre

Skönhet utifrån ansiktsproportioner

Alla människor ser olika ut och har olika typer av utseende i grunden. I ansiktet skiljer sig utseenden genom ansiktsformen, avstånd mellan ögonbryn, ögon, näsa och mun samt påverkas av hur hud och hår ser ut. Det finns fem grundläggande ansiktsformer som är oval, rund, fyrkantig, hjärtformad och långt. Hur ögonbryn, ögon, näsa och mun sedan sitter och ser ut är en avgörande faktor för om en person uppfattas attraktiv eller inte. 

Attraktivitet och skönhet är subjektivt och varierar från person till person. Däremot finns flera psykologiska studier som visat att det finns vissa faktorer som gör att en människa uppfattas mer attraktiv än andra. Ansiktets uppbyggnad är en av dem. Det finns något som kallas det gyllene snittet, vilket vi också använder inför en microblading för att ögonbrynen ska få en optimal form och plats utifrån ansiktet. Ett ansikte som är optimalt proportionerligt är byggt enligt det gyllene snittet. Det innebär att det vertikala avståndet mellan ögon och mun är 36% av ansiktets längd och det horisontella avståndet mellan ögonen är 46% av ansiktets bredd. 

Dessa avstånd och placeringar av ögon och mun är faktorer ger ett attraktivt utseende. Utöver det är storlek på ögon, näsa, mun och öron avgörande. Om de är större eller mindre än genomsnittet uppfattas personen ofta som mindre attraktiv. Däremot finns det fysiska särdrag som inte är anatomiska eller genetiska, vilka anses särskilt attraktiva. Dessa fysiska särdrag kan väga upp för delar i ansiktet och ansiktsproportioner som anses mindre attraktivt. Här ingår sättet man rör sig på, hur någon söker och låser ögonkontakt sam leendet. 

Ditt leende är en stor faktor för om du uppfattas snygg eller attraktiv. Ett enkelt sätt att få ett snyggare leende är att göra tandblekning hemma. Vita tänder indikerar på att man tar hand om sig själv och är frisk. Dessa två attribut är andra faktorer som är avgörande för om en person uppfattas attraktiv. Sedan ska det tilläggas att det vi tagit upp nu är studier som försökt dra en generell slutsats. Men skönhet och åsiktet om attraktivitet är ändå subjektiva och sitter i betraktarens ögon. 

error: Content is protected !!