Processen

Microblading steg för steg

Oroa dig
inte

Du är i goda händer hos Ombre, vi kommer att leda dig genom varje steg i processen. Vi erbjuder även alltid kostnadsfri konsultation via videosamtal om man har frågor och funderingar på hur behandlingen går till eller andra frågetecken som kan uppstå inför en sån stor behandling. Vi har försökt att sammanfatta hela processen för microblading steg för steg, men tveka inte att höra av dig till oss om du fortfarande har frågor.

HÄR ÄR PROCESSEN för microblading STEG FÖR STEG

1. Konsultation

Konsultation görs på plats i samband med din behandling, det är det viktigaste steget och är behandlingens första steg. Vi går igenom hälsokontroll samt förklarar vad behandlingen kan göra och innebär. En kort konsultation om dina tankar och funderingar innan vi fortsätter till näste steg.

Vi förklarar olikheterna i resultaten beroende på ålder, hudtyp etc. Under konsultationen vill vi veta vad du har för förväntningar, vad du vill uppnå med behandlingen.

2. Fotografering

I samband med ditt besök så får du alltid lämna samtycke om du godkänner att dina bilder publiceras på våra sociala medier. Väljer du att vi inte använder dina bilder respekterar vi alltid det. Vi kommer däremot  ta en före bild inför din behandling som underlag för din och vår skull för att och kunna följa upp din behandling.

3. Mätning

Vi mäter och ritar! Vi utgår alltid från „gyllene snittet“ när vi måttar upp brynen, gyllene snittet är 1,618, ett snitt vi använder för harmoniska propotioner som finns överallt. ex bredden mellan näsvingarna ger bredden på munnen och bredden mellan ögonen ger längden på ögat. Detta kan behöva att korrigeras utifrån ansiktsform, mimik och din egna benstruktur.

4. Mallen

Sedan målar vi upp mallen, längden på ögat visar dig då avståndet mellan brynens höger och vänster front/ början. Samma mått ger dig även längden från högsta punkten till brynets avslut vid tinningen. Och avståndet mellan ögonen visar längden från front till högsta punkt.

5. Phiapp

När vi har mätt ut formen, för klassiska bryn efter varje enskild person, kontrollerar vi med hjälp av en speciell mät app.
PhiApp, det är så vi får fram harmoni och perfektion för dina ögonbryn.

6. Spegeln

Nu är det dags att visa upp mallen för kunden! Du är med och tittar i spegel, oftast förändras uttrycket i ansiktet när kunden ser sig själv, många har tendens att dra upp brynen och är väldigt ofta ojämna i pann musklerna. Jag brukar förklara vad jag ser och vad jag vill uppnå med den mall jag skissat upp. Men är givetvis lyhörd för vad kunden själv ser i spegeln. Vi korrigerar och ändrar tills allt känns helt hundra för oss båda.

7. Pigment

Färg väljs efter kundens hudton och pigment, när huden läker över pigmenteringen blandas färgen upp med kundens hudton, och ska alltid smälta in med kundens övriga pigment. Pigmenten har en så kallad ”non-blooming effekt” vilket innebär att färgen kommer aldrig att sprida sig under huden. Våra pigment kommer heller aldrig slå över i rött/orange efter en längre tid, phiBrows är helt fria från tungmetaller, cancer och allergiframkallande ämnen.

8. Tatueringsverktyget

Ett litet handhållet verktyg används där flera mycket små mikronålar, varav namnet Microblading sitter tätt ihop i toppen av verktyget. Behandlingen sker alltid med sterila och engångsverktyg. 

9. Tatueringspenna

När du har ”godkänt” mallen så förbereder vi oss för att påbörja behandlingen. Vi markerar ögonbrynet och mallen med en kirurgpennan/tatuerings penna som ska hjälpa oss att hålla ramen. Den ska sitta i några minuter innan vi startar med den semi permanenta tatueringen. 

10. Tatueringen

Som du märker är det många steg, men nu börjar vi med tatueringen. Varje hårstrå görs strå för strå, och blandas in i de befintliga hårstråna som finns i ögonbrynet, detta gör att man får extremt naturtroget resultat. Ju mer egna hårstrån man har desto bättre för att uppnå ett fylligare resultat. Har man inte mycket egna strån kan man arbeta upp behandlingen i olika omgångar där man kombinerar strån med skugga för att uppnå ett ”fylligare” resultat. Vid första passet när man tillsätter stråna så bedövar man inte huden. Detta är för att bedövningen lägger sig som en hinna och pigmentet förhindras från att fästa ordentligt. När färgen får verka en gång och vi ska gå igenom alla strån igen, då bedövar man. Behandlingen bör inte göra ont och kan jämföras som när man plockar ögonbryn

11. Färgen får verka

När tatueringen är klar få får man ligga och verka med färg i cirka tio minuter.  

12. Resultatet

Tadaa, från glest till ett naturligt och fylligt ögonbryn. Uppskattningsvis tar hela processen ca 1,5-2 h, från mall till en efter bild. Har vi lyckas övertygat dig att genomföra en microblading behandling så är du välkommen att göra en bokning här!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.