vanliga frågor
Microblading

 

Frequently Asked Questions om Microblading?

Ibland har man mycket frågor efter en behandling och den nödvändiga informationen ska du ha fått med dig efter behandlingen. Vi rekommenderar alltid i första hand att kontakta din behandlare om du har frågor och funderingar kring din tatuering. Alla behandlare arbetar olika med olika pigment samt att detta är även ett hantverk och kan aldrig jämföras som att genomföra en ansiktsbehandling.
Man har alltid mycket frågor innan och därför har vi försökt samla alla vanliga frågor här. Är det någon fråga du saknar kontakta oss för att lägga upp just din fråga som kan vara relevant för andra.

Vad är Phibrows Microblading?

PhiBrows en premium produkt och teknik som görs för hand av en PhiBrows artist, detta är en semi-permanent teknik som ger realistiska ögonbryn och en vacker ögonbrynsform som är beräknat enligt ansiktets morfologi och gyllene proportioner (phi 1 618). Färgerna som används är av högst standard (PhiBrows microblading pigments) och behandlingen sker med sterila och engångsverktyg. Detta är den mest populära metoden av PMU-permanent makeup. Läs mer om behandlingen här.

Vad är skillnaden mellan Phibrows Microblading och Microblading?

Kärt barn har många namn….
Microblading, Phibrows Microblading, Kosmetisk tatuering, 3d bryn mfl. I princip så är det samma sak. Phibrows är ett varumärke inom PMU, kosmetisk tatuering och microblading och arbetar med marknadens bästa produkter som inte innehåller tungmetaller eller cancerframkallande ämnen.

Gör behandlingen ont?

Detta är individuellt men känslan jämförs oftast med att plocka ögonbrynen.

Hur länge håller det?

Detta är individuellt beroende på din livstil. träning, sol, hudvårdsrutiner allt detta kan påverka hållbarheten på dina ögonbryn. En microblading håller vanligtvis 1-1,5 år men med nya  Phibrows Super formula pigment är hållbarheten längre även på oljig hud.

Vad kostar det?

För att få en bra behandling så kommer du att få betala allt mellan 3500-6000 kr. Vi som ligger lite högre i pris är hela tiden under utbildning och satsar hela tiden på att utvecklas och strävar efter att ge våra kunder valuta för sina pengar. Här hittar du Ombres priser.

Kan man sola och bada i saltvatten?

Absolut inte de första 7 dagarna så ska dina ögonbryn inte utsättas för varken sol eller något typ av bad som saltvatten eller spa. Läs mer om solexponering här.

Hur väljer man form på ögonbrynen?

Det finns inga mallar när man ska skapa och genomföra en kosmetisk tatuering, microblading. Vi är alla födda med det vi passar i när det kommer till hår, ögonfärg inklusive ögonbryns form. Som kosmetisk tatuerare så utgår man ifrån ansiktets symmetri helt och hållet, vi följer hårväxten och utgår ifrån kundens egna färger, allt detta för förbättra dina egna ögonbryn. Mätningen görs med en speciell kompass där vi mäter upp Gyllene snittet  för varje enskilt ansikte, 1.618 samt att vi mäter med Phibrows mobilapp som är en avancerad teknik för brynmätning och framtaget av Phibrows. Du kan läsa mer i detta inlägg om hur man mäter ögonbryn.

Varför ska man inte tatuera ögonbrynen när man är gravid?

Det finns inga kända risker när man är gravid att genomföra en tatuering. Däremot så finns det alltid risker för infektioner som i sin tur kan skada barnet. Däremot så har man hormonförändringar som kan påverka hållbarhet på pigment och i värsta fall så kanske allt försvinner.

Kan man göra behandlingen när man ammar?

Många avråder från tatuering av gravida men även av ammande kvinnor. Så länge vi inte vet mera och fortfarande kan misstänka att vissa ämnen kan gå över i blodet eller modersmjölken under lång tid efter tatueringen, så rekommenderar man att helt avstå.

Varför inte koffein innan behandlingen?

Drick inte koffein eller alkohol dagen inför ditt besök. Koffein, alkohol & fiskoljor fungerar som blodförtunnande, vilket gör att du eventuellt blöder mer under processen. Detta kommer att stoppa det kosmetiska tatuerings pigmentet från att fästa på huden. Alla våra rekommendationer ger vi för att våra behandlingar ska ge dig som kund de bästa förutsättningarna för din behandling.

Hur väljer man färg för ögonbrynen?

Vi utgår ifrån din hudton och egna färger.

När kan man sminka ögonbrynen efter Microblading?

Sminka inte direkt på tatueringen under 7 – 10 dagar efter behandlingen. Tatueringen ska hållas fri från make-up, AHA-kräm och dylikt under läkningsprocessen. Det kan öka risken för infektion. Undvik klorerat vatten och bastu under 14 dagar efter behandlingen.

När får man duscha efter behandlingen?

Duscha inte på 24 timmar efter din behandling. Därefter kan du duscha och tvätta ansiktet men undvik vatten på brynen, när du duschar så hjälper de att applicera ett lager med salvan för att undvika vatten på brynen.

Orsakar en tatueringen ärr?

Om en Microblading är korrekt utfört av en utbildad behandlare så ska det inte orsaka några ärr. Detta är en semi permanent tatuering som inte går lika djupt som en vanlig tatuering.

Slipper jag sminka mig nu när jag har gjort en kosmetisk tatuering?

Våra behandlingar ersätter inte smink utan vi bygger upp dina ögonbryn för att de ska se så naturliga ut som möjligt utan makeup.

Covid vaccin- Kan man genomföra en microblading i samband med vaccinering?

Du ska vänta 2 veckor efter din sista vaccindos för att genomföra en microblading behandling.

Vem genomför behandlingen?

Vi som utför kosmetiskt tatuering kallas för PMU (permanentmakeup) artister, Phibrows artist i mitt fall, en Phibrow artist genomgår en gedigen utbildning som pågår upp till 6 månader men support från erfarna masters. Vi arbetar med marknadens bästa produkter och därför är våra behandlingar lite dyrare än andra behandlare.

Kan man korrigera en tatuering?

Det finns olika svar på den här frågan.
Om en behandlare har gjort dina ögonbryn och du upplever att det är olika så för det första kan man aldrig få de identiska. Däremot kan man göra små justeringar och försöka åtgärda detta tidigast 4 veckor efter din sista behandling när dina ögonbryn är läkta. Det är även viktigt att veta att din behandlare inte kan påverka läkningen på dina ögonbryn. Det kan släppa mer på ena sidan du tex sover på och orsaka att de läker olika och skapar ojämnheter. Om det är andra större korrigeringar vi pratar om som tex gamla pigmenteringar så går även detta att åtgärda med tex phiremoval eller laser.  Du kan kontakta oss för mer information.

Hur ofta måste man fylla på?

En Microblading är en semitatuering, man går inte lika djupt som en vanlig tatuering. Den bör försvinna helt så småningom om du väljer att inte underhålla ögonbrynen. En påfyllning rekommenderas 1 gång/år om du önskar bibehålla fylliga ögonbryn.

Kommer tatueringen att blekna?

Från behandlingen första besök så bleknar tatueringen ungefär 20 % så den första tiden upplever man att den kosmetiska tatueringen är ganska skarp.

Hur ska man sköta ögonbrynen efter behandlingen?

Det krävs att man tar hand om ögonbrynen 1 vecka efter sin behandling. Det är öppna sår och finns alltid en risk för infektioner om man inte sköter de enligt de instruktioner man har fått från sin behandlare.  Här har du en mer specifik beskrivning på hur  du ska ta hand om dina ögonbryn.

Är era verktyg sterila?

Jag använder alltid sterila engångsverktyg som öppnas upp framför kund med sterila handskar.

Hur lång tid tar behandlingen?

Två timmar i snitt. Under ditt möte kommer vi att rådgöra med dig hela tiden för att säkerställa att vi är på samma sida. Mycket av tiden går åt till att mäta och rita på en symmetrisk uppsättning bryn och komma överens om din perfekta form och färg. Själva proceduren tar 30min till en timme. Behandlingstiden kommer att ta ungefär en timme.

ANDRA frågor och svar

Här har vi samlat fler svar på vanliga frågor! Du är alltid välkommen att boka en kostnadsfri konsultation hos ombre om du är osäker att boka en behandling direkt. Du kan boka konsultation här.

Du kan inte genomföra en behandling om:
– Gravid
– Har keloider (onormala/grova ärrbildningar)
– Diabetes – behöver godkännande av läkare
– Kemoterapi – behöver kolla med din läkare
– Onormal sårläkning
– Virusinfektion i kroppen
– Epilepsi
– Blödarsjuka
– Blodsjukdomar tex HIV, hepatit, MRSA
– Pacemaker/hjärtproblem
– Organtransplantation
– Psoriasis eller annan hudsjukdom i närheten av ögonbrynen
– Sår finnar utslag i ögonbrynen
– Pågående herpesinfektion
– Sjuk, förkyld, influensa
– Botox i pannan senaste månaden
– Behandlat akne hos läkaren senaste tre månaderna
– Behandlas man med dessa preparat Tretinoin, Differin, Tetralysal, Finacea, Mirvaso eller liknande måste man ha haft ett uppehåll på 6-12 mån innan man gör microblading
– Hjärtsjukdomar över lag, okontrollerat högt blodtryck eller bara allmänt dålig hälsa.

Kan man använda syrabaserade hudvårdsprodukter efter en behandling?
Syran från dina produkter kommer att påverka pigmentet. Brynen kommer normalt då blekna något snabbare än vanligt, vi rekommenderar  att helt undvika att smörja brynen med denna typ av hudvårdsprodukter. Detta gäller på ögonbrynen men resteranda av ansiktet går givetvis bra.

Kan man träna efter behandlingen?
Undvik hård träning som gör att du svettas under de första 7 dagarna då brynen är under läkning.

Kan man gå tillbaka till arbetet efter att genomfört behandlingen?
I och med att arbetar med ett naturtroget resultat så kommer du uppleva att ögonbrynen är lite svullna och röda men det lägger sig ganska snabbt. Du kommer vara öm de första dagarna men du kan absolut återgå till ditt arbete direkt efter behandlingen.

Utför ni Kosmetiskt tatuering på Alopecia patienter?
Ja självklart men rådfråga alltid din läkare.

Har ni före och efter bilder?
Ja du hittar en del före/efter bilder här!

Går det att ta bort en Phibrows Microblading?
Ja våra pigment försvinner efter några behandlingar med laser, kontakta oss för mer information.

Kan man tatuera över en gammal tatuering/pigmentering?
Vi som är erfarna Phibrows artister arbetar helst inte på andras hantverk och rekommenderar oftast att man genomför laser borttagning innan man bokar en behandling hos oss. Men detta är alltid individuellt och du kan boka en konsultation för att kunna göra en korrekt bedömning.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.