Vad är Phibrows?

Phibrows

Phibrows är
ett varumärke inom permanent makeup

Här används en semi-permanent teknik som ger realistiska ögonbryn och en vacker ögonbrynsform med ett naturtroget resultat. Detta är den mest populära metoden av permanent makeup. Det är viktigt att veta att Phibrows inte ersätter smink utan behandlingen är för ett naturligt resultat. Är man ute efter sminkeffekt får man räkna med att sminka sig.

FEM SKILLNADER MELLAN PHIBROWS & ALLA ANDRA TEKNIKER

1. UTBILDNINGEN

Phibrow Artister är topp i branschen och producerar högkvalitativt arbete

En Phibrows behandlare tillbringar år för att förtjäna sin titel, visar sin uppmärksamhet på detaljer och kräver intensivt engagemang och talang, vilket är sällsynt i branschen.

De flesta akademier har en 1-2 dagars kurs och ibland får de inte ens arbeta med modeller eller får en på en hjälp av en mästare. Phibrows har ett mycket långt, strikt och grundligt program som utbildar de bästa artisterna världen över. 

2. Produkter

Phibrows produkter förbättras och utvecklas ständigt. De testar kontinuerligt sina produkter om och om igen för att säkerställa högsta kvalitet, samt för att se till att färgen stannar, och för att undvika tungmetaller som finns i de flesta permanent makeup, dessa produkter är också veganska . Grundaren och hans team prioriterar att producera pigment av högsta kvalitet på grund av att de inte ändrar färg, orsakar några reaktioner i huden eller migrerar. Dessa produkter är överlägset de bästa på marknaden!

3. Verktyg

Phibrows teknik och verktyg har designats och slutar aldrig att designas om för att stödja sina utbildade artister i att producera mycket exakta hårdrag, vackra ögonbryn formade för dina naturliga ansiktsdrag och perfekt symmetri. Vi använder certifierade verktyg som är testade för att säkerställa de perfekta ögonbrynen för dig.

4. Perfekta ögonbryn

Genom exakta mätningar skapar Phibrowbehandlaren de perfekta ögonbrynen för ditt ansikte. Som certifierad Phibrows-artist använder vi Gyllene snittet för att bestämma de korrekta proportionerna av dina ögonbryn, anpassade för ditt specifika ansikte. Det gyllene snittet är en direkt proportion som finns överallt i världen från naturen, djuren och speciellt människokroppen. Vi bestämmer den perfekta brynformen för dig baserat på dina naturliga ansiktsdrag och benstruktur. 

5. Säkerhet

Phibrows är den enda microblading-akademin i världen som har läkare som kan kontaktas när som helst. Denna nivå av stöd erbjuds inte med någon annan akademi, därför gör Phibrows-artister de mest beredda att hjälpa dig. Dessutom är alla Phibrows produkter försteriliserade och för engångsbruk för att säkerställa den säkraste metoden!

FAQ PHIBROWS

Fler skillnader från andra tekniker?

Alla dessa tatuerings behandlingar är desamma Phibrows, kosmetisk tatuering, 3d ögonbrynstatuering, Microblading, fedder bryn och ingen av de går inte lika djupt ner i huden som en tatuering gör som görs med maskin. När man gör microblading så håller man sig i översta delen av dermis (huden) därför är det inget som varar livet ut och bleks med tiden. Om tatueringen inte försvinner så har behandlaren gått för djupt och eventuellt också skadat huden, en Phibrows bör hålla ca 1-5 år beroende på hudtyp om man inte underhåller och kan försvinna helt efter det.

Vem genomför behandlingen?

Behandling genomförs av en PhiBrows artist som genomgått en gedigen utbildning av en Phibrow Master,  en Master har oftast många års erfarenhet och utbildningar bakom sig. På Ombre utförs behandlingen av Vanessa som är utbildad via Phibrow Academy i Madrid, Spanien. Jag arbetar endast med PhiBrows produkter som är världsledande. Pigmenten har en så kallad ”non-blooming effekt” vilket innebär att färgen kommer aldrig att sprida sig under huden. Våra pigment kommer heller aldrig slå över i rött/orange efter en längre tid, phiBrows är helt fria från tungmetaller, cancer och allergiframkallande ämnen. Ni hittar Vanessa i Stockholm!

Du är INTE lämplig att göra Phibrows om du är/har:

Du bör inte göra en Phibrows om du är :

– Gravid
– Har keloider (onormala/grova ärrbildningar)
– Diabetes – behöver godkännande av läkare
– Kemoterapi – behöver kolla med din läkare
– Onormal sårläkning
– Virusinfektion i kroppen
– Epilepsi
– Blödarsjuka
– Blodsjukdomar tex HIV, hepatit, MRSA
– Pacemaker/hjärtproblem
– Organtransplantation
– Psoriasis eller annan hudsjukdom i närheten av ögonbrynen
– Sår finnar utslag i ögonbrynen
– Pågående herpesinfektion
– Sjuk, förkyld, influensa
– Botox i pannan senaste månaden
– Behandlat akne hos läkaren senaste tre månaderna
– Behandlas man med dessa preparat Tretinoin, Differin, Tetralysal, Finacea, Mirvaso eller liknande måste man ha haft ett uppehåll på 6-12 mån innan man gör Phibrows behandling
– Hjärtsjukdomar över lag, okontrollerat högt blodtryck eller bara allmänt dålig hälsa.

Hur länge håller en ögonbryns tatuering?

Hur länge en Phibrows håller är beroende på ett antal faktorer:
hudtyp, solexponering, hälsotillstånd, livsstil och touch-up besök.
Däremot om du har blivit korrekt behandlad bör tatueringen hålla 1,5-2 år innan det krävs ett återbesök.

Gör behandlingen ont?

Smärta under behandling kan förekomma eftersom hela första rundan måste göras utan bedövning. När vi öppnat upp huden finns bedövning att få om man känner att man behöver. En del tycker att det känns som att plocka ögonbrynen medan andra tycker det känns lite mer.

 • Du bör inte tagit några blodförtunnande mediciner så som: Waran, smärtstillande mm. (Är du osäker om just din medicin är blodförtunnande var vänlig
  och rådfråga din läkare innan du bokar din behandling.) Retinol/Retin-A måste avbrytas 7 dagar före ingreppet. (Det kommer att få huden att blöda).
 • Undvik Omega-3 en vecka innan
 • Du får inte ha högt blodtryck
 • Du får inte vara gravid
 • Du får inte ha några blodsjukdomar
 • Har du gjort Botox, så måste det ha gått minst 2 veckor innan din bokade behandling
 • Färgar du brynen så måste det gå 2 veckor innan behandlingen
 • Inte ha utsatt huden för sol de sista 2 veckorna
 • Det får inte finnas utslag/sår i eller runt ögonbrynen
 • Undvik alkohol några dagar innan behandlingen
 • Har du en gammal tatuering eller pigmentering maila oss innan för konsultation
 • Kom gärna osminkad, utvilad och utan stress

Brynen upplevs som extremt mörka de första 7 dagarna men från vecka 2-4 förlorar de ca 40-50% av färgen. Efter fyra veckor är huden helt läkt och inom ca två-tre mån är det lagom att komma på återbesök. På återbesöket kollar man hur mycket pigment som försvunnit och fyller sedan i det som blekts mest.

Har man fet hy så fäster färgen sämre. Är man mycket i solen, badar i saltvatten, badar i klorerat vatten eller svettas kraftigt så bleks det lite snabbare än normalt. Behandlingen hållet olika länge på olika personer. Normalt behövs en påfyllning från ca 10-18 mån. Vissa får fylla på oftare, ungefär var 6e månad.

Efterbehandlingen är 70% av resultatet. Tvätta och smörja är väldigt viktigt. Salva får man med sig innan man går. Extrem viktigt att följa instruktionerna väldigt noga som du får av din terapeut!

Undvik:
Krämer under de första 7 dagarna (utom de skyddande) och allt smink i ögonbrynsområdet.
Träning som orsakar överdriven svettning, bastu, ansiktsmassage och ångbad.
Solexponering ljus (laser) terapi, kemiska peelingar, fruktsyror, microdermabrasion, microneedling, krämer som innehåller regenereringsfaktorer.

Här kan du läsa om behandlingen steg för steg.

En behandling kan ligga på mellan 2500-6000 kr. Förlita inte dig på billiga behandlare med låga priser då det finns en stor chans att din nya 3d tatuering försvinner och du kastar pengarna i sjön. En kompetens behandlare kommer att ge dig en behandling som är värt pengarna även om det kostar 6000 kr. Gör din research innan du bokar en behandling.
Här hittar du vår prislista.

Vanligaste frågorna om Phibrows hittar du här.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.