Microblading

Vad är Microblading?

Allt du
behöver veta om microblading

Har du hört talas om microblading , men är inte helt säker på vad det är och vad det behandlar? Jag ska jag förklara för dig om exakt vad det är, vad det används för att behandla och vilka är några av fördelarna med att ha microblading .

Vad är MICROBLADING? 

Microblading är en semipermanent tatueringsteknik som används för ögonbrynen. Microblading kan användas på någon med små eller inga ögonbryn genom att skapa en illusion av ett mer definierat och fylligare bryn.

Den semi-permanenta hemligheten till att fejka fylligare ögonbryn som ser helt naturliga ut är microblading kan bara vara lösningen för att spendera timmar med en penna bara för att i slutändan ändå få formen helt fel. Många av oss spenderar mycket tid och pengar på att plocka, vaxa, trä och fylla i våra ögonbryn. Det är därför många anser något mer permanent som microblading. Ögonbrynstrender förändras och det är därför vi älskar den semi-permanenta dragningen av microblading.

Microblading är en semi-permanent form av kosmetisk tatuering. Men till skillnad från traditionella tatueringar, som använder en tatueringsmaskin, använder microblading ett bladformat verktyg med en rad små, knappt synliga nålar för att skapa hårliknande drag längs dina ögonbryn samtidigt som pigment gnuggas in i huden. Resultatet? Realistiska ögonbrynshår som inte tvättas av på ett år eller mer.

Är microblading en tatuering?

Microblading är en typ av tatuering, men den är inte permanent som en riktig tatuering. De två använder inte bara olika ”bläck”, traditionella tatueringar använder koncentrerat tatueringsbläck, medan kosmetiska tatueringar använder mindre pigmentpartiklar – utan de appliceras också på olika sätt. Med microblading appliceras pigmentet ytligt på din hud (så att din kropp så småningom metaboliserar det tills det bleknar bort) , istället för att placeras i hudens djupare lager (där det blir permanent).

På grund av pigmentet som används och hur det appliceras på huden, en semipermanent ”tatuering” som ser mjuk och subtil ut , istället för ogenomskinlig och ljus som med traditionella tatueringar. Med tiden kommer pigmentet på dina bryn också att ljusna upp en nyans eller två från sin ursprungliga färg, medan en tatuering på din kropp kan ha en blågrön nyans på kanterna när den börjar blekna.

Före/efterbilder

Ombre
Du hittar oss hos Sthlm Aestethics
Västmannagatan 9
111 24 Stockholm

FAQ – FRÅGOR & SVAR OM MICROBLADING

Hur länge håller microblading?

En microblading tatueringen kan hålla allt från ett till tre år beroende på din hudtyp (fetare hudtyper tenderar att blekna snabbast). Om ett år kommer du sannolikt att märka en viss blekning, men din microblading kommer förmodligen inte att vara helt borta. Efter tre år kan du dock förvänta dig att din microblading är nästan omöjlig att spåra OM den är utförd korrekt och inte behandlaren har gått för djupt. Men konsekventa touch-ups rekommenderas var 12-18:e månad kan hjälpa dina microbladiga bryn att se fräscha ut genom åren.

Vem är kandidat för behandlingen?

En bra kandidat för behandlingen är inte nödvändigtvis baserad på hur lite (eller hur mycket) ögonbrynshår du naturligt har – det är mer baserat på din hudtyp. Är din hud superreaktiv och känslig? Har du keratosis pilaris i pannan? Har du för närvarande eller konsekvent handskas med finnar eller cystisk akne runt dina ögonbryn? Om man behandlar korrekt och med erfarenhet behandlare så brukar det gå rätt bra. Dock kan det däremot kräva en extra gång att fylla på istället.

Du är INTE lämplig att göra en microblading om du är/har:

Du bör inte göra en microblading om du är :

– Gravid
– Har keloider (onormala/grova ärrbildningar)
– Diabetes – behöver godkännande av läkare
– Kemoterapi – behöver kolla med din läkare
– Onormal sårläkning
– Virusinfektion i kroppen
– Epilepsi
– Blödarsjuka
– Blodsjukdomar tex HIV, hepatit, MRSA
– Pacemaker/hjärtproblem
– Organtransplantation
– Psoriasis eller annan hudsjukdom i närheten av ögonbrynen
– Sår finnar utslag i ögonbrynen
– Pågående herpesinfektion
– Sjuk, förkyld, influensa
– Botox i pannan senaste månaden
– Behandlat akne hos läkaren senaste tre månaderna
– Hjärtsjukdomar över lag, okontrollerat högt blodtryck eller bara allmänt dålig hälsa.

Gör behandlingen ont?

Smärta under behandling kan förekomma eftersom hela första rundan måste göras utan bedövning. När vi öppnat upp huden finns bedövning att få om man känner att man behöver. En del tycker att det känns som att plocka ögonbrynen medan andra tycker det känns lite mer.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.