solexponering Med 3d tatuering

Microblading, 3D bryn är ett måste, speciellt inför sommaren. Drömmen att ha perfekta ögonbryn oavsett hur många dopp i havet du tar eller hur svettig din hud blir!

Har du någonsin funderat på hur kändisar och modeller dyker upp från poolen eller lämnar gymmet med ett fotogeniskt ansikte och perfekta ögonbryn? Vi kan satsa allt på att ett antal av dem har genomgått en microblading.

Allt du behöver veta efter din microblading behandling

Det finns några försiktighetsåtgärder du definitivt bör följa för att uppnå ett bättre resultat; eftervård bör alltid tas på allvar, och det är en extra viktig del av läkningsprocessen under sommaren. Därför är våren perfekt tillfälle att genomföra en Microblading behandling då man exponeras mindre för sol. 

Om du inte redan har solskyddsmedel varje dag bör du definitivt börja använda det. Och om du redan har en SPF varje dag, bra för dig! Du vill dock undvika att applicera den direkt på dina ögonbryn den första veckan sju dagar efter din microblading behandling samt undvik överdriven svettning under de första sju dagarna. Om du vanligtvis lever i en aktiv livsstil kanske du vill prova ett träningspass med låg intensitet, till exempel yoga, veckan efter din microblading behandling. Annars bör du definitivt hoppa över gymmet.


Efter en vecka kan du (och bör!) Börja sätta solskyddsmedel direkt ovanpå dina nya ögonbryn för att skydda dem mot blekning. Vi rekommenderar SPF 35 eller högre! Under de första 7 dagarna bör du undvika  all solexponering och bär gärna en hatt eller keps när du går ut, detta inkluderar också exponering för all solljus och solarium, samt träning.

Slutligen måste du även avstå från att simma de sju dagarna: i en pool, i ett spa, i havet, i en sjö – överallt! Detta leder inte bara till för tidig blekning av pigmentet, det kan också orsaka skadliga infektioner. Infektioner har en potential att lämna permanenta ärr på huden och en allvarlig infektion som kan ha skadliga effekter för din hälsa.

Boka tid  hos Ombre så hjälper vi dig att få de perfekta ögonbrynen inför sommaren!

Andra relaterade länkar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.