Microblading
Boka tid hos Ombre

Microblading   

Microblading VANLIGASTE FRÅGOR

 

En MICROBLADING behandling väcker många frågor. Vi har på denna sida samlat de vanligaste frågorna och hoppas kunna besvara många av de.

Vad är Phibrows Microblading?

PhiBrows en premium produkt och teknik som görs för hand av en PhiBrows artist som genomgått en gedigen utbildning av en Phibrow Master,  en Master har oftast många års erfarenhet och utbildningar bakom sig. Här används en semi-permanent teknik som ger realistiska ögonbryn och en vacker ögonbrynsform som är beräknat enligt ansikts morfologi och gyllene proportioner (phi 1 618). Färgerna som används är av högst standard (PhiBrows microblading pigments) och behandlingen sker med sterila och engångsverktyg. Detta är den mest populära metoden av permanent makeup.

Hur går behandlingen till?

Ett litet handhållet verktyg används där flera mycket små mikronålar, varav namnet Microblading sitter tätt ihop i toppen av verktyget. Phibrows Microblading skiljer sig från vanliga ögonbrynstatueringar eftersom varje hårstrå görs strå för strå, och blandas in i de befintliga hårstråna som finns i ögonbrynet. Detta gör att man får extremt naturtroget resultat. Ju mer egna hårstrån man har desto bättre för att uppnå ett fylligare resultat. Har man inte mycket egna strån kan man arbeta upp behandlingen i olika omgångar där man kombinerar strån med skugga för att uppnå ett ”fylligare” resultat.

Vi mäter ut formen för klassiska bryn för varje enskild person och mätningen görs med en speciell kompass där vi gyllene snittet mäts upp för varje enskilt ansikte. Vi får fram harmoni och perfektion på detta sätt, därefter fotar man och mäter allting ännu en gång med hjälp av en speciell app, PhiApp.

Terapeuten kollar på personens ansikte, benstruktur, ansiktsdragen, med mera. Sedan doppar terapeuten ner sitt verktyg i den färg man valt för kunden och börjar fylla i strå för strå.

Man ska ALLTID följa den naturliga hårväxtens riktning.
När appen meddelar att allt ser perfekt ut påbörjar börjar vi microbladingen.

Hur går Microblading till?

Själva tekniken går ut på att man tatuerar in små tunna snitt av pigment i huden och använder nålar som sitter ihop som ett blad. Det är därför resultatet blir 100% naturligt. Dina naturliga strån på brynen kommer du att behålla. Du kan även läsa mer om hur behandlingen går till HÄR.

När får man duscha efter Microblading?

Duscha inte på 24 timmar efter din behandling. Därefter kan du duscha och tvätta ansiktet men undvik vatten på brynen, när du duschar så hjälper de att applicera ett lager med salvan för att undvika vatten på brynen.

När kan man sminka ögonbrynen efter Microblading?

Sminka inte direkt på tatueringen under 7 – 10 dagar efter behandlingen. Tatueringen ska hållas fri från make-up, AHA-kräm och dylikt under läkningsprocessen. Det kan öka risken för infektion. Undvik klorerat vatten och bastu under 14 dagar efter behandlingen.

Att tänka på före en behandling

• Du bör inte tagit några blodförtunnande mediciner så som: Waran, smärtstillande mm. (Är du osäker om just din medicin är blodförtunnande var vänlig och rådfråga din läkare innan du bokar din behandling.)

• Undvik Omega-3 en vecka innan

• Du får inte ha högt blodtryck

• Du får inte vara gravid

• Du får inte ha några blodsjukdomar

• Har du gjort Botox, så måste det ha gått minst 2 veckor innan din bokade behandling

• Färgar du brynen så måste det gå 2 veckor innan behandlingen 

• Inte ha utsatt huden för sol de sista 2 veckorna

• Det får inte finnas utslag/sår i eller runt ögonbrynen

• Undvik alkohol några dagar innan behandlingen

• Har du en gammal tatuering eller pigmentering maila oss innan för godkännande.  

• Kom gärna osminkad, utvilad och utan stress

Att tänka på efter en behandling

Brynen upplevs som extremt mörka de första 7 dagarna men från vecka 2-4 förlorar de ca 40-50% av färgen. Efter fyra veckor är huden helt läkt och inom ca två-tre mån är det lagom att komma på återbesök. På återbesöket kollar man hur mycket pigment som försvunnit och fyller sedan i det som blekts mest.

Har man fet hy så fäster färgen sämre. Är man mycket i solen, badar i saltvatten, badar i klorerat vatten eller svettas kraftigt så bleks det lite snabbare än normalt. Behandlingen hållet olika länge på olika personer. Normalt behövs en påfyllning från ca 10-18 mån. Vissa får fylla på oftare, ungefär var 6e månad.

Efterbehandlingen är 70% av resultatet. Tvätta och smörja är väldigt viktigt. Salva får man med sig innan man går. Extrem viktigt att följa instruktionerna väldigt noga som du får av din terapeut!

Smärta under behandling kan förekomma eftersom hela första rundan måste göras utan bedövning. När vi öppnat upp huden finns bedövning att få om man känner att man behöver. En del tycker att det känns som att plocka ögonbrynen medan andra tycker det känns lite mer.

Undvik alla krämer under de första 7 dagarna (utom de skyddande) och allt smink i ögonbrynsområdet.

Undvik träning som orsakar överdriven svettning, bastu, ansiktsmassage och ångbad.

SKALL UNDVIKAS I 30 DAGAR EFTER BEHANDLING:
Sola, ljus (laser) terapi, kemiska peelingar, fruktsyror, microdermabrasion, microneedling, krämer som innehåller regenereringsfaktorer.

Du bör alltid undvika laserbehandlingar över det behandlade området under läkningstiden (Fraxel laser, IPL) eftersom de kan förstöra pigmentet och orsaka inflammation. Snabbare blekning av pigment kan hända om du använder antibiotika eller hormonbehandling. Skydda alltid dina ögonbryn från solen genom att använda solskyddsfaktor (inte bara under de första 7 dagarna).

Du är INTE lämplig att göra microblading om du är/har

– Gravid
– Har keloider (onormala/grova ärrbildningar)
– Diabetes – behöver godkännande av läkare
– Kemoterapi – behöver kolla med din läkare
– Onormal sårläkning
– Virusinfektion i kroppen
– Epilepsi
– Blödarsjuka
– Blodsjukdomar tex HIV, hepatit, MRSA
– Pacemaker/hjärtproblem
– Organtransplantation
– Psoriasis eller annan hudsjukdom i närheten av ögonbrynen
– Sår finnar utslag i ögonbrynen
– Pågående herpesinfektion
– Sjuk, förkyld, influensa
– Botox i pannan senaste månaden
– Behandlat akne hos läkaren senaste tre månaderna
– Behandlas man med dessa preparat Tretinoin, Differin, Tetralysal, Finacea, Mirvaso eller liknande måste man ha haft ett uppehåll på 6-12 mån innan man gör microblading
– Hjärtsjukdomar över lag, okontrollerat högt blodtryck eller bara allmänt dålig hälsa.

Phibrows produkter är världsledande

Phibrows behandlingen utförs av mig Vanessa Hallsten, utbildad via PhiAcademy i Madrid, Spanien. Jag arbetar endast med PhiBrows produkter som är världsledande. Pigmenten har en så kallad ”non-blooming effekt” vilket innebär att färgen kommer aldrig att sprida sig under huden. Våra pigment kommer heller aldrig slå över i rött/orange efter en längre tid. PhiBrows är helt fria från tungmetaller, cancer och allergiframkallande ämnen.

error: Content is protected !!